Wat is chiptuning en hoe werkt het?

De ecu software van uw wagen is standaard ingesteld, en wordt compleet bestuurd door een computer. De reden hiervoor is dat dit motormanagementsysteem exact het standaard vermogen moet halen dat in de autobrochure staat vermeld. Het chiptunen van je wagen is de beste optie om je wagen een groter vermogen te bieden.

Chiptuning bij ons kan ervoor zorgen dat we in een luttele paar uur uw wagen kunnen voorzien van een performanceverbetering die ligt tussen de 15 en 35%. Je wagen heeft meer kracht, en zal tot wel 15% minder benzine verspillen. Chiptuning zal ervoor zorgen dat het besturen van je auto veel gesmeerder en flexibeler aanvoelt, autorijden wordt een plezier!

 

Wat betekent chiptunen?

 

Het chippen van je auto is het corrigeren van de programmatuur in je auto zijn motormanagement systeem.

In de auto zit dikwijls een soort software die bepaalde type's limieten in zal stellen voor tijdens het autorijden. Deze kunnen bijvoorbeeld te maken hebben met het verbruik van de motor of met de volledige snelheid die men kan halen.

Deze restricties zitten in vrijwel iedere wagen omdat de computerprogramma`s die de fabrikant vervaardigt, deze standaard in de auto implementeert. Fabrikanten willen met deze marges op een normaal functionerende auto.

Doch is deze functionaliteit steunend op de meest hevige weersomstandigheden. In Nederland zijn die hevige weersomstandigheden volslagen niet van toepassing.

Die ingestelde beperkingen kunnen dus gerust worden aangepast, omdat zo'n hevig weer in Nederland nooit plaatsvindt. Je kunt je auto laten chiptunen en zo adapteren op hoe jij hem aanwendt. Je kunt hem hiertoe rapper, bestendiger of zuiniger maken. Je auto auto chippen wil zeggen dat je de wagen niet uit elkaar hoeft te halen, maar dat hij gewoon optimaler functioneert.

 

Wat gebeurt er tijdens een chipping?

 

Elke injectiemotor heeft ook wel een ECU, dit voluit staat voor Electronic Control Unit. De ECU coördineert bijvoorbeeld de verbranding, de lucht/brandstof verhoudingen en het moment van de verbranding.

Iedere wagen bezit over meters en ingestelde limieten, op bijv. toerental, warmtegraad en luchtdichtheid.

Bij turbomotors moet de ecu tevens nog eens de laaddruk onder handen nemen. Je kunt al deze gegevens aantreffen in de zogenoemde (EPROM)-chips.

Bij een chipping zal de vrijblijvende info die hierop staat worden vervangen door actuelere informatie, info die beter overeenkomt aangaande wat je wilt behalen. Zo kan het minder moeite kosten om je motor in gang te zetten en te laten lopen.

 

We beginnen het proces met een bezoek aan huis.

 

Dit houdt in dat we uw wagen aansluiten op een accutester. De batterijtester biedt de garantie dat tijdens de chiptuning, de wagen de opperste stabiele volt behaalt. Daarna zal de software van uw auto worden uitgelezen, en worden alle bekomen statistieken door ons bewaard. Daarna wordt uw software gestuurd naar een chiptuning ingenieurDaarna bezorgen we de gegevens van uw auto aan onze ingenieur die gespecialiseerd is in chiptuning. Onze gespecialiseerde ingenieur beschikt over een chiptuning database en zal de software van uw auto hiermee vergelijken. De chiptuning engineer kiest de software uit die het meest aansluit bij uw wagen, en hij zal uitsluitend de performance opdrijven.

Dat houdt m.a.w. maatwerk in passend bij de noden van de wagen.Hiervoor maken we echter gebruik van chiptuning software uit het verleden.

 

Hoe gaat precies, auto chippen?

 

De chiptuning software die we gebruiken voor het chiptunen werd uitgebreid getest op een vermogensbank. Op die manier wordt de snelheid en de safety van de auto een garantie die wij u kunnen geven. Zo kunt u ecu chiptuning bij mijnchiptuning.nl een paar honderd euro besparen aan uw auto nodeloos te laten nakijken.

Dat is de reden waarom wij een goedkope chiptuning kunnen aanbieden aan onze klanten. Een vermogensbank is een veel minder gunstige oplossing om je auto te laten chiptunen. Wij verkiezen onze eigen software om te chiptunen, omdat deze gedetaileerder is en omdat we ervoor kiezen onze eigen notie te gebruiken tijdens het chiptunen.

De klant krijgt à la minute de resultaten van de software ingenieur, namelijk hoeveel hij raamt dat het vermogen is.

Mijn Chiptuning

De Factorij 61D, 1689 AK Zwaag, Netherlands

M397+HM Zwaag, Netherlands

+31 6 12047381