Aveco Camper Schade Service. Lees Deze Tips.

Onderhouden tevoren én gedurende de expeditie

Tevens als je wat niet zo technisch raakt aangelegd kun jouw alleen dit nodige korte onderhoud met jouw camper verrichten, en een meeste nodig voorbereidingen wegens jouw reis vervaardigen.

 

Schade Aan Camper

 

Zo leer je jouw camper verder meteen hetgeen beter kennen zodat je onderweg verder niet zo vlug voor verrassingen komt te staan. We splitsen het enigszins in een paar segmenten, waarbij we vermelden het die website nog in uitwerking kan zijn; adviezen/aanvullingen bestaan welkom.

GEREEDSCHAP, RESERVEONDERDELEN EN ONONTBEERLIJKE ZAKEN

Veel spullen bestaan vereist ofwel makkelijk voor onderhoud aan een camper tijdens de vakantietrip.

Overige verschillende spullen mogen een automonteur of behulpzame medecamperaar aardig op straat opweg helpen als je onverhoopt ergens met pech voorbij de weg staat.

 

Onderhoud Chemisch Toilet Camper

 

Wat jouw in ieder geval mee moet nemen

Handleidingen, technische gegevens, servicehandboeken en lijsten van servicepunten

Reservewiel, krik, wielmoersleutel, ons zoveel flinke plankjes, keggen

Lampenset en reservezekeringen (controleer deze goed), verder wegens een binnenverlichting en eventuele fietsendrager

Vloeistof wegens dit chemisch toilet

Geschikte motorolie

Gevarendriehoek en veiligheidshesje

Sleepkabel ofwel sleepriem

Startkabel aangaande genoeg dikte en lengte

Verder praktisch om mee te nemen

Reparatietape (zgn. ducktape)Gereedschap

Nylon koord, ijzerdraad, tiewraps

Elektriciteitsdraad, kroonsteentjes

Poetsdoeken

Een set schroevendraaiers, ring/steeksleutels, dopsleutelset, inbussleutels

Klein ijzerzaagje, ofwel schrobzaagje met blad aangaande ijzerzaag, hamer, hobbymes

Verscheidene maten/soorten schroeven, moeren, ringen et cetera

Ons klein dekzeil, ofwel landbouwplastic

Hobbylijm

Ons tube kit

Slangklemmen in verscheidene maten

Eenvoudige universeelmeter

Spanbanden in verscheidene lengten

Een explosieveilige jerrycan met reservebrandstof

Werkhandschoenen

Op deze plaats maak je een monteur “in the middle ofwel nowhere” blij mee

Het zul jouw in juist overleg betreffende jouw onderhoudsbedrijf moeten uitzoeken, en kan zijn echt wanneer je hetgeen bovendien weg gaat, aan te adviseren. We nemen onder andere mee:

Passende v-snaar

Thermokoppel vanwege koelkast en/of kachel

Andere verschillende, veelvuldig defect rakende reserveonderdelen vanwege motorfiets, koeling, verwarming

Bevestigingsmateriaal/sluitingen voor een dakluiken en ramen

Verzorging VOORAF EN ONDERWEG

Voorheen was dit enorm normaal het wij alleen het nodige klein verzorging aan onze auto deden. Betreffende een intrede aangaande een electronica met de auto is het hetgeen verdere op een achtergrond gekomen. Zeker bestaan daar een aantal zaken welke wel zelf makkelijk mogen, en zelfs behoren te verrichten. Hierbij gaan wij daar over uit dat jouw je camper sowieso veelvuldig via een deskundig beurs laat onderhouden, waardoor die taken vooral ons genoeg controle zijn om een kans op pech en storingen onderweg gering te behouden, en wegens jouw bescherming onderweg.

Zorg het jouw die handelingen tevens zonder instructieboekje uit kunt voeren, want jouw zult ze ook onderweg geregeld moeten verrichten. We adviseren met om die handelingen in ieder geval veel malen per jaar, vóór https://www.liveinternet.ru/users/bedwynnbhh/post456100127// iedere grotere reis, en ook gedurende de reis te herhalen. Het hoeft ook niet geregeld, maar zeker immers na een allereerste lange rit, en alvorens niks een bergen in gaat. Verder na ons dag autorijden in extreem warm wederom mag het nauwelijks kwaad om enigszins een vloeistoffen te verifiã«ren.

Bij een motorkap

Raadpleeg in het begin dit instructieboekje! Controleer nu, bij ons koude motorfiets, het peil aangaande de motorolie, koelvloeistof, remolie, vloeistof vanwege de airconditioning, ruitensproeiervloeistof en verschillende zaken die dit instructieboekje vermeld staan in dit hoofdstuk “Voordat u dan ook op expeditie zal” oid.

Ervaar ook eventjes of al die kabels en de accu nog vast uithangen, controleer een slangen op beschadiging ofwel verouderde slangklemmen, en ervaar eventjes of een v-snaren niet opvallend los uithangen ofwel beschadigd bestaan. Indien er gedurende goed vochtig wederom ons snaar piept, laat hem vervolgens door de garage op sensatie brengen en eventueel vernieuwen, omdat hij gaat dit anders vanzelfsprekend uitgerekend op zondagochtend, middelpunt op ons stil landweggetje en in een stromende neerslag, begeven..

Banden en wielen

Controleer een bandenspanning, de correcte bandenspanning staat in het instructieboekje vermeld. Let bovendien op de belading, ons zwaardere belading vraagt vaak een hogere bandenspanning. Doe het ingeval een banden koud zijn, vlak na het autorijden zijn de banden namelijk warmer en kan zijn de bandenspanning wat hoger.

Kijk ook ofwel een banden nog voldoende profiel hebben (wettelijk summier 1,6 mm, maar ga liever uit van minimaal 3 mm) zonder beschadigingen hebben. Ingeval jouw een passend sleuteltje hebt, kijk ook meteen ofwel de ventielen goed vast uithangen. Denk verder juiste reservewiel!

Ongelijkmatige slijtage aan de banden kan duiden op moeilijkheden met een wielophanging of uitlijning, hoewel dat verder tijdens dit gewone onderhouden juiste lichtwegend zou behoren te komen. Trilde je zend zo irritant tijdens de vorige rit? Laat een wielen vervolgens gelijk een momentje balanceren.

Kijk tevens even ofwel al die wielmoeren juist vast zitten. Zonder een momentsleutel kun jouw ze weliswaar ook niet betreffende een vereiste kracht vastzetten, maar dit kan zijn immers zo handig teneinde te weten dat je onderweg geen wiel kwijt zal raken…

Ramen, ruitenwissers en spiegels

Dit regent.Juist gezichtsveld kan zijn ook niet slechts aantrekkelijk, maar dit wordt ook wel zo veilig. Maak de ramen aangaande in ieder geval de cabine echt proper zijn aan zowel binnen- wanneer buitenzijde, en vergewis je ervan het er nauwelijks wasresten of vettigheid op is blijven zitten die voor regen een waasvorming uitvoering.

Zijn de ruitenwisserbladen onbeschadigd, en mogen ze hun werk goed verrichten, buiten piepen en haperen?

De spiegels zijn onontbeerlijk, zijn ze allen enorm, echt gesteld, opgeruimd en trillingsvrij? Heb je immers genoeg gezichtsveld, of wellicht een dodehoekspiegel benodigd? Kijk verder gelijk of een achteruitrijcamera nog werkt en goed vast zit, en maak zorgvuldig het lensje ordelijk betreffende een zachte (vochtige) doek.

Gas

GaspitWanneer kan zijn de gasslang wegens een laatste keertje vernieuwen? BOVAG adviseert een oranje gasslangen iedere vier jaar te verwisselen en de grijze exemplaren iedere 2 jaar. Vanwege de perfectionisten: daar zijn sinds kort tevens RVS slangen, welke kunnen nóg meer mee.

Een leeftijd kan zijn eenvoudigweg te bepalen, de fabricagedatum staat op de slang. Verouderd? Meteen (laten) vervangen!

Bestaan de gasflessen gevuld, en hebben ze de goede vulling? Werken al die apparaten, die over een gasinstallatie gebruik produceren, tot behoren? Ruik jouw zo meteen en dan ons gaslucht? Laat een gasinstallatie dan meteen inspecteren!

Mineraalwater

Lekkende kraanHetzelfde geldt vanwege dit drinkwater, is een tank opgeruimd, en gevuld? Verrichten een waterpomp en boiler dit tevens? Op welke manier zit dit met de aftapkraantjes? Uithangen alle slangen alsnog goed vast, en zie jouw geen verontreinigingen?

Zorg dat je al die leidingen en tanks sowieso enkele malen ieder jaar zeker goed doorspoelt, en de tank zo mogelijk vanwege én na iedere (grotere) trektocht, en tijdens de expeditie elke week. En een keer extra echt schoonmaken met warm drinkwater en ons beetje afwasmiddel kan geen kwaad allicht. Daar bestaan ook specifieke reinigings- en ontsmettingsmiddelen vanwege de watertank in de handel.

Ingeval je je camper niet vorstvrij kan stallen, tap dan een waterleidingen en boiler af voordat het gaat vriezen. Naar verluid kan zijn er een levendige markt in reserve onderdelen vanwege bevroren boilers..

Verlichting

SpotjesDe verlichting aan zowel in- en buitenzijde controleer jouw natuurlijk uitgebreid vóór vertrek. Vergeet verder een lampjes in dit wc, en boven dit keukenblok ook niet! Gedurende jouw toer dien je de gewone voertuigverlichting verder zo meteen en dan te verifiã«ren, absoluut daar de politie het in het buitenland graag op een bon schijnt te zetten voor een defect lampje.

Sanitair

Tevens kan het geen kwaad om jouw voorraad vloeistof vanwege dit chemisch toilet te controleren, en een tank betreffende spoelwater kun je beter regelmatig bijvullen vervolgens onverwachts betreffende ons tekort te worden geconfronteerd. Kijk ook eventjes achter het serviceluik aangaande dit cassettetoilet, is alles nog gangbaar, en opgeruimd?

Badkamer

Hetzelfde geldt vanwege de afvalwatertank en/ofwel faecaliëntank, controleer ook of je die nog juist kan legen (op een geschikte plaats uiteraard!), en leeg de tank sowieso bij terugkomst, wederom op ons geschikte plaats.