Rubbers Camper Onderhoud. Waar Precies.

Verzorging tevoren én gedurende de reis

Ook ingeval je wat niet zo technisch raakt aangelegd kun je alleen het nodige kleine onderhoud met jouw camper verrichten, en de meest noodzakelijk voorbereidingen voor jouw toer maken.

 

Hymer Schade Camper

 

Zo leer je je camper verder meteen hetgeen lekkerder kennen zodat je onderweg verder minder snel voor verrassingen komt te ogen. Wij splitsen dit eventjes in een paar delen, waarbij we vermelden dat die website alsnog in uitwerking kan zijn; tips/aanvullingen zijn welkom.

Handwerktuig, RESERVEONDERDELEN EN ONONTBEERLIJKE ZAKEN

Een aantal spullen bestaan cruciaal ofwel makkelijk voor onderhoud aan een camper gedurende een vakantietrip.

Overige specifieke dingen kunnen ons automonteur of behulpzame medecamperaar aardig op weg helpen indien je onverhoopt ergens met pech langs de weg staat.

 

Schade Aan Gehuurde Camper

 

Wat je in ieder geval mee dien nemen

Handleidingen, technische gegevens, servicehandboeken en lijsten met servicepunten

Reservewiel, krik, wielmoersleutel, ons paar flinke plankjes, keggen

Lampenset en reservezekeringen (controleer deze goed), verder voor een binnenverlichting en eventuele fietsendrager

Vloeistof wegens dit chemisch wc

Geschikte motorolie

Gevarendriehoek en veiligheidshesje

Sleepkabel ofwel sleepriem

Startkabel betreffende genoeg dikte en lengte

Ook handig teneinde mee te nemen

Reparatietape (zgn. ducktape)Werktuig

Nylon koord, ijzerdraad, tiewraps

Elektriciteitsdraad, kroonsteentjes

Poetsdoeken

Ons set schroevendraaiers, ring/steeksleutels, dopsleutelset, inbussleutels

Klein ijzerzaagje, of schrobzaagje met blad over ijzerzaag, hamer, hobbymes

Diverse maten/soorten schroeven, moeren, ringen et cetera

Een klein dekzeil, of landbouwplastic

Hobbylijm

Ons tube kit

Slangklemmen in diverse maten

Eenvoudige universeelmeter

Spanbanden in verscheidene lengten

Ons explosieveilige jerrycan met reservebrandstof

Werkhandschoenen

Op deze plaats maak je de monteur “in the middle of nowhere” gelukkig mee

Het zul je in juist overleg met jouw onderhoudsbedrijf moeten uitzoeken, en kan zijn absoluut mits je hetgeen bovendien straat zal, met te adviseren. Wij nemen bijvoorbeeld mee:

Passende v-snaar

Thermokoppel vanwege koelkast en/ofwel kachel

Andere verschillende, vaak defect rakende reserveonderdelen wegens motorfiets, koeling, verwarming

Bevestigingsmateriaal/sluitingen vanwege de dakluiken en ramen

Verzorging Tevoren EN ONDERWEG

Eerst was dit heel gewoon het wij zelf dit nodige klein onderhouden aan onze auto deden. Met een intrede van een electronica met de auto kan zijn dit wat meer op de achtergrond gekomen. Zeker zijn er veel zaken welke wel zelf eenvoudig mogen, en ook horen te doen. Hierbij kunnen wij daar van uit dat je jouw camper sowieso geregeld via een deskundig evenement laat onderhouden, zodat deze bezigheden met name een extra controle zijn om een mogelijkheid op pech en storingen onderweg miniem te houden, en wegens jouw zekerheid onderweg.

Zorg dat je deze handelingen tevens zonder instructieboekje uit kunt voeren, want je zal ze tevens onderweg regelmatig behoren te verrichten. Wij adviseren aan om deze handelingen in ieder geval veel malen per jaar, vóór elke grotere trektocht, en ook gedurende de toer te herhalen. Dit hoeft niet dagelijks, maar echt wel na de allereerste lange rit, en voordat je niets een bergen in gaat. Ook na ons dag rijden in extreem lauw wederom mag het geen kwaad om enigszins de vloeistoffen te controleren.

Onder een motorkap

Raadpleeg aanvankelijk dit instructieboekje! Controleer meteen, bij een koude motorfiets, het peil over de motorolie, koelvloeistof, remolie, vloeistof voor de airconditioning, ruitensproeiervloeistof en andere zaken welke dit instructieboekje vermeld ogen in dit hoofdstuk “Alvorens u dan ook op toer gaat” oid.

Ervaar tevens enigszins of alle kabels en de accu alsnog vast zitten, controleer de slangen op schade ofwel verouderde slangklemmen, en ervaar even of een v-snaren ook niet opvallend los uithangen ofwel beschadigd zijn. Als er gedurende nat wederom een snaar piept, laat hem vervolgens door de garage op spanning brengen en desnoods vernieuwen, omdat hij gaat het anders vanzelfsprekend uitgerekend op zondagochtend, midden op ons stil landweggetje en in een stromende neerslag, begeven..

Banden en wielen

Controleer een bandenspanning, een correcte bandenspanning staat in het instructieboekje vermeld. Let daarbij op de belading, een zwaardere belading vraagt vaak een hogere bandenspanning. Doe het ingeval de banden koud zijn, vlak na het autorijden bestaan de banden namelijk warmer en kan zijn een bandenspanning wat hoger.

Kijk verder of een banden nog voldoende profiel hebben (wettelijk miniem 1,6 mm, maar ga liever uit van summier 3 mm) en geen beschadigingen hebben. Ingeval jouw ons passend sleuteltje hebt, kijk dan ook gelijk of de ventielen juist vast uithangen. Denk verder juiste reservewiel!

Ongelijkmatige slijtage aan de banden mag duiden op moeilijkheden met een wielophanging ofwel uitlijning, hoewel dat ook gedurende dit gewone onderhoud juiste lichtwegend zou behoren te komen. Trilde jouw verzend zo irritant tijdens de vorige rit? Laat een wielen vervolgens gelijk even balanceren.

Kijk ook een momentje of alle wielmoeren juist vast zitten. Zonder een momentsleutel kun je ze echter niet betreffende de vereiste kracht vastzetten, doch dit is immers zo praktisch om te begrijpen dat je onderweg nauwelijks wiel kwijt zult raken…

Ramen, ruitenwissers en spiegels

Dit regent!Echt zicht is niet alleen prettig, doch dit wordt ook wel zo betrouwbaar. Maak een ramen aangaande in ieder geval een cabine goed ordelijk zijn aan zowel in- indien buitenzijde, en vergewis je ervan dat daar geen wasresten of vettigheid op kan zijn blijven zitten welke bij neerslag een waasvorming optreden.

Zijn een ruitenwisserbladen onbeschadigd, en kunnen ze hun werk goed doen, buiten piepen en haperen?

De spiegels zijn onontbeerlijk, zijn ze elkeen heel, juist gesteld, schoon en trillingsvrij? Heb je wel afdoend zicht, of wellicht een dodehoekspiegel nodig? Kijk verder gelijk ofwel een achteruitrijcamera alsnog werkt en juist vast zit, en maak zorgvuldig het lensje proper met ons zachte (vochtige) doek.

Gas

GaspitWanneer is de gasslang wegens de laatste keer vervangen? BOVAG adviseert een oranje gasslangen elke vier jaar te vernieuwen en de blauwe exemplaren iedere een paar jaar. Wegens een perfectionisten: er bestaan sinds kort tevens RVS slangen, welke kunnen nóg meer mee.

Een leeftijd is eenvoudig te peilen, de fabricagedatum staat op de slang. Verouderd? Meteen (laten) verwisselen!

Bestaan de gasflessen gevuld, en beschikken over ze een goede vulling? Werken alle apparaten, welke van de gasinstallatie toepassing maken, tot behoren? Ruik jouw zo nu en dan ons gaslucht? Laat een gasinstallatie vervolgens meteen controleren!

Mineraalwater

Lekkende kraanHetzelfde geldt voor het water, is een tank ordelijk, en gevuld? Verrichten een waterpomp en boiler het ook? Op welke manier zit dit met een aftapkraantjes? Zitten al die slangen nog juist vast, en zie je geen verontreinigingen?

Zorg dat jouw al die leidingen en tanks sowieso enige malen per jaar volkomen goed doorspoelt, en een tank zo geoorloofd voor én na elke (langduriger) expeditie, en tijdens een toer elke week. En eens extra echt schoonmaken betreffende lauw mineraalwater en ons beetje afwasmiddel mag nauwelijks kwaad allicht. Daar bestaan verder verschillende reinigings- en ontsmettingsmiddelen voor een watertank in een handel.

Ingeval jouw je camper niet vorstvrij kunt stallen, tap dan de waterleidingen en boiler af voor dit gaat vriezen. Naar verluid is daar ons levendige markt in reserve onderdelen wegens bevroren boilers..

Verlichting

SpotjesDe verlichting aan zowel binnen- en buitenzijde controleer jouw allicht breedvoerig vóór vertrek. Vergeet verder de lampjes in het toilet, en boven dit keukenblok ook niet! Gedurende je expeditie dien jouw een gewone voertuigverlichting verder zo nu en dan te inspecteren, absoluut daar de politie het in dit buitenland graag op de bon schijnt te zetten voor een defect lampje.

Sanitair

Tevens mag dit geen kwaad teneinde je voorraad vloeistof vanwege het chemisch toilet te inspecteren, en een tank met spoelwater kun je beter geregeld bijvullen vervolgens eensklaps betreffende een tekort te geraken geconfronteerd. https://jeroensoto636.site123.me/schade-campers-gezocht-tips Kijk ook eventjes achter het serviceluik met het cassettetoilet, is allemaal nog gangbaar, en proper?

Badkamer

Hetzelfde geldt vanwege de afvalwatertank en/of faecaliëntank, controleer tevens of je welke nog goed kan legen (op een geschikte plaats vanzelfsprekend!), en leeg een tank sowieso voor terugkomst, wederom op ons geschikte plaats.