Amerikaanse Camper Onderhoud. Dit Moet Je Weten.

Verzorging vantevoren én gedurende de toer

Verder als je hetgeen niet zo technisch raakt aangelegd kun jouw alleen het nodige kleine verzorging aan jouw camper verrichten, en een meest nodig voorbereidingen vanwege jouw reis produceren.

 

Onderhoud Ijskast Camper

 

Zo leer jouw je camper verder meteen hetgeen beter kennen waardoor jouw onderweg tevens minder snel wegens verrassingen komt te ogen. We splitsen het eventjes in twee segmenten, waarbij wij vermelden het deze pagina alsnog in bewerking kan zijn; adviezen/aanvullingen zijn welkom.

GEREEDSCHAP, RESERVEONDERDELEN EN ONONTBEERLIJKE ZAKEN

Een aantal dingen zijn nodig ofwel aardig voor verzorging met een camper gedurende een vakantie.

Verschillende verschillende spullen kunnen een automonteur ofwel behulpzame medecamperaar aardig op weg helpen wanneer je onverhoopt ergens betreffende pech langs de straat staat.

 

Onderhoud Boiler Camper

 

Wat je in ieder geval mee dien nemen

Handleidingen, technische informatie, servicehandboeken en lijsten aangaande servicepunten

Reservewiel, krik, wielmoersleutel, een paar flinke plankjes, keggen

Lampenset en reservezekeringen (controleer die goed), verder voor de binnenverlichting en eventuele fietsendrager

Vloeistof voor het chemisch toilet

Geschikte motorolie

Gevarendriehoek en veiligheidshesje

Sleepkabel ofwel sleepriem

Startkabel over afdoend dikte en lengte

Tevens aardig teneinde mee te nemen

Reparatietape (zgn. ducktape)Werktuigen

Nylon koord, ijzerdraad, tiewraps

Elektriciteitsdraad, kroonsteentjes

Poetsdoeken

Een set schroevendraaiers, ring/steeksleutels, dopsleutelset, inbussleutels

Klein ijzerzaagje, ofwel schrobzaagje betreffende blad over ijzerzaag, hamer, hobbymes

Diverse maten/soorten schroeven, moeren, ringen et cetera

Een klein dekzeil, of landbouwplastic

Hobbylijm

Een tube kit

Slangklemmen in verscheidene maten

Eenvoudige universeelmeter

Spanbanden in verschillende lengten

Een explosieveilige jerrycan betreffende reservebrandstof

Werkhandschoenen

Op deze plaats maak jouw de reparateur “in the middle of nowhere” blij mee

Dit zul jouw in juist overleg betreffende jouw onderhoudsbedrijf behoren te uitzoeken, en is echt indien je hetgeen bovendien straat zal, met te raden. Wij nemen bijvoorbeeld mee:

Passende v-snaar

Thermokoppel vanwege koelkast en/of kachel

Andere specifieke, geregeld defect rakende reserveonderdelen vanwege motor, koeling, verwarming

Bevestigingsmateriaal/sluitingen voor de dakluiken en ramen

ONDERHOUD Tevoren EN ONDERWEG

Eerst was dit heel gewoon dat we alleen het nodige klein onderhouden met onze wagen deden. Met de intrede over een electronica met de auto is het wat meer op een afkomst gekomen. Toch zijn daar veel zaken die wel zelf eenvoudig kunnen, en ook moeten verrichten. Hierbij kunnen we daar van uit dat je je camper sowieso veelvuldig door een competent festival laat onderhouden, zodat deze werkzaamheden met name een genoeg controle bestaan teneinde een kans op pech en storingen onderweg summier te houden, en wegens je zekerheid onderweg.

Zorg dat jouw deze handelingen ook buiten instructieboekje uit kunt voeren, want je zult ze ook onderweg geregeld behoren te verrichten. We adviseren aan teneinde die handelingen in ieder geval veel malen per jaar, vóór elke grotere reis, en verder gedurende een toer te herhalen. Het hoeft niet dagelijks, doch echt wel na een 1e lange rit, en voor je niets de bergen in gaat. Verder na ons dag autorijden in extreem lauw wederom mag dit nauwelijks kwaad teneinde een momentje de vloeistoffen te checken.

Bij de motorkap

Raadpleeg eerst het instructieboekje! Controleer meteen, voor een koude motor, het peil aangaande een motorolie, koelvloeistof, remolie, vloeistof voor een airconditioning, ruitensproeiervloeistof en overige zaken die het instructieboekje vermeld staan in het hoofdstuk “Voor u dan ook op trektocht gaat” oid.

Voel tevens een momentje of alle kabels en een accu nog vast zitten, controleer een slangen op schade ofwel verouderde slangklemmen, en ervaar een momentje of de v-snaren ook niet opvallend los uithangen ofwel gebarsten bestaan. Indien daar tijdens nat weer ons snaar piept, laat hem dan via de garage op spanning leveren en desgewenst vernieuwen, want hij gaat dit anders allicht uitgerekend op zondagochtend, middelpunt op een stil landweggetje en in de stromende regen, begeven..

Banden en wielen

Controleer de bandenspanning, de correcte bandenspanning staat in het instructieboekje vermeld. Let daarbij op de belading, een zwaardere belading vraagt vaak ons hogere bandenspanning. Doe het wanneer de banden koud zijn, vlak na dit autorijden zijn de banden namelijk warmer en kan zijn een bandenspanning iets beter.

Kijk tevens ofwel een banden nog voldoende profiel beschikken over (wettelijk gering 1,6 mm, doch ga liever uit aangaande summier 3 mm) en geen beschadigingen beschikken over. Als je een passend sleuteltje hebt, kijk dan ook gelijk of de ventielen echt vast uithangen. Denk verder juiste reservewiel!

Ongelijkmatige slijtage met de banden kan duiden op problemen met een wielophanging of uitlijning, hoewel het tevens tijdens dit gewone verzorging juiste lichtwegend zou behoren te aankomen. Trilde je stuur zo irritant gedurende de vorige rit? Laat de wielen vervolgens meteen even balanceren.

Kijk ook een momentje of alle wielmoeren juist vast zitten. Zonder momentsleutel kun jouw ze echter niet betreffende een vereiste kracht vastzetten, maar dit is immers zo aardig om te begrijpen dat jouw onderweg geen wiel kwijt zult raken…

Ramen, ruitenwissers en spiegels

Het regent!!Juist gezichtsveld kan zijn niet louter prettig, doch dit wordt ook wel zo veilig. Maak een ramen over in ieder geval de cabine goed ordelijk zijn aan ook http://iamarrows.com/golive9xyy/post-fiat-camper-onderhoud-114069.html binnen- wanneer buitenzijde, en vergewis je ervan het daar geen wasresten of vettigheid op is blijven uithangen welke bij neerslag voor een waasvorming voorstelling.

Zijn een ruitenwisserbladen onbeschadigd, en mogen ze hun werk juist doen, zonder piepen en haperen?

Een spiegels zijn onontbeerlijk, bestaan ze ieder enorm, juist gesteld, proper en trillingsvrij? Heb je immers voldoende gezichtsveld, of misschien ons dodehoekspiegel nodig? Kijk tevens meteen ofwel de achteruitrijcamera nog werkt en goed vast zit, en maak zorgvuldig het lensje ordelijk betreffende ons zachte (vochtige) doek.

Gas

GaspitWanneer kan zijn een gasslang vanwege de laatste keertje vervangen? BOVAG adviseert een oranje gasslangen elke vier jaar te vervangen en een bruine exemplaren elke een paar jaar. Voor de perfectionisten: er bestaan sinds kort ook RVS slangen, welke kunnen nóg meer mee.

Een ouderdom kan zijn eenvoudig te peilen, een fabricagedatum staat op een slang. Gedateerd? Meteen (laten) verwisselen!

Zijn een gasflessen gevuld, en beschikken over ze een juiste vulling? Werken alle apparaten, welke over de gasinstallatie gebruik produceren, tot behoren? Ruik jouw zo meteen en vervolgens een gaslucht? Laat de gasinstallatie dan gelijk checken!

Mineraalwater

Lekkende kraanHetzelfde geldt wegens het water, is een tank proper, en gevuld? Doen de waterpomp en boiler het ook? Op welke manier zit dit met de aftapkraantjes? Zitten alle slangen nog echt vast, en zie je nauwelijks verontreinigingen?

Zorg dat jouw al die leidingen en tanks sowieso enkele malen ieder jaar volkomen juist doorspoelt, en de tank zo mogelijk wegens én na elke (langduriger) trektocht, en gedurende de toer elke week. En eens genoeg echt schoonmaken met lauw water en een weinig afwasmiddel kan geen kwaad uiteraard. Er zijn verder verschillende reinigings- en ontsmettingsmiddelen vanwege een watertank in een handel.

Indien jouw jouw camper niet vorstvrij kunt stallen, tap dan de waterleidingen en boiler af voordat het gaat vriezen. Tot verluid kan zijn er ons levendige markt in reserve onderdelen vanwege bevroren boilers..

Verlichting

SpotjesDe verlichting met ook in- en buitenzijde controleer je allicht breedvoerig vóór vertrek. Vergeet tevens de lampjes in dit wc, en boven dit keukenblok niet! Gedurende jouw reis dien je de normale voertuigverlichting ook zo nu en dan te inspecteren, absoluut omdat een politie ons in het buitenland met genoegen op een bon schijnt te zetten een defect lampje.

Sanitair

Ook kan dit nauwelijks kwaad teneinde je voorraad vloeistof vanwege het chemisch toilet te verifiã«ren, en een tank met spoelwater kun je lekkerder dikwijls bijvullen vervolgens eensklaps met een tekort te worden geconfronteerd. Kijk tevens enigszins achter dit serviceluik aangaande het cassettetoilet, is alles alsnog gangbaar, en proper?

Badkamer

Hetzelfde geldt wegens een afvalwatertank en/ofwel faecaliëntank, controleer verder ofwel je welke nog juist kan legen (op een geschikte plaats allicht!), en leeg de tank sowieso bij terugkomst, wederom op een geschikte regio.