Volkswagen Camper Onderhoud. Waar Precies.

Onderhoud eerst én gedurende een expeditie

Tevens indien jouw wat minder technisch raakt aangelegd kun je alleen dit nodige kleine onderhouden aan je camper verrichten, en de meeste cruciaal voorbereidingen wegens je toer vervaardigen.

 

Onderhoud Chemisch Toilet Camper

 

Zo leer je jouw camper tevens meteen hetgeen lekkerder kennen waardoor jouw onderweg verder niet zo vlug vanwege verrassingen komt te ogen. Wij splitsen dit enigszins in twee segmenten, waarbij we vermelden dat deze pagina alsnog in bewerking is; adviezen/aanvullingen zijn welkom.

Werktuigen, RESERVEONDERDELEN EN ONONTBEERLIJKE ZAKEN

Een aantal dingen bestaan vereist of aardig voor onderhouden aan een camper gedurende de reis.

Overige verschillende dingen mogen ons automonteur ofwel behulpzame medecamperaar aardig op straat verder helpen wanneer jouw onverhoopt ergens betreffende pech voorbij de weg staat.

 

Schade Gehuurde Camper

 

Hetgeen jouw in ieder geval mee moet nemen

Handleidingen, technische informatie, servicehandboeken en lijsten over servicepunten

Reservewiel, krik, wielmoersleutel, een paar flinke plankjes, keggen

Lampenset en reservezekeringen (controleer die goed), verder vanwege de binnenverlichting en eventuele fietsendrager

Vloeistof voor het chemisch toilet

Geschikte motorolie

Gevarendriehoek en veiligheidshesje

Sleepkabel of sleepriem

Startkabel van genoeg dikte en lengte

Ook aardig om mee te nemen

Reparatietape (zgn. ducktape)Werktuig

Nylon koord, ijzerdraad, tiewraps

Elektriciteitsdraad, kroonsteentjes

Poetsdoeken

Ons set schroevendraaiers, ring/steeksleutels, dopsleutelset, inbussleutels

Klein ijzerzaagje, ofwel schrobzaagje met blad betreffende ijzerzaag, hamer, hobbymes

Verschillende maten/soorten schroeven, moeren, ringen et cetera

Een klein dekzeil, ofwel landbouwplastic

Hobbylijm

Een tube kit

Slangklemmen in verscheidene maten

Eenvoudige universeelmeter

Spanbanden in verschillende lengten

Een explosieveilige jerrycan met reservebrandstof

Werkhandschoenen

Op deze plaats maak jouw de reparateur “in the middle ofwel nowhere” blij mee

Het zul je in goed overleg betreffende je onderhoudsbedrijf moeten uitzoeken, en kan zijn echt indien jouw hetgeen nader weg gaat, aan te raden. We nemen bijvoorbeeld mee:

Passende v-snaar

Thermokoppel wegens koelkast en/ofwel kachel

Overige verschillende, veelvuldig defect rakende reserveonderdelen http://gerritumcz615.edublogs.org/2019/06/03/onderhoud-vuilwatertank-camper-let-goed-op/ wegens motorfiets, koeling, verwarming

Bevestigingsmateriaal/sluitingen wegens de dakluiken en ramen

Verzorging Eerst EN ONDERWEG

In vroegere tijden was het heel gewoon het wij zelf het nodige klein onderhouden met de auto deden. Betreffende de intrede van een electronica met de auto is het hetgeen verdere op de afkomst gekomen. Zeker zijn daar een aantal zaken die immers zelf makkelijk kunnen, en ook dienen te verrichten. Hierbij gaan we daar aangaande uit het je jouw camper sowieso regelmatig via ons deskundig evenement laat verzorgen, zodat deze taken bovenal een extra controle bestaan om de mogelijkheid op pech en storingen onderweg summier te houden, en vanwege je protectie onderweg.

Zorg dat je die handelingen tevens zonder instructieboekje uit kunt voeren, omdat je zal ze ook onderweg regelmatig dienen te verrichten. We raden aan teneinde deze handelingen in ieder geval een aantal malen ieder jaar, vóór iedere grotere expeditie, en ook tijdens de trektocht te herhalen. Het hoeft niet dagelijks, doch echt wel na de eerste lange rit, en voor je niets de bergen in gaat. Ook na een dag rijden in extreem lauw wederom kan dit geen kwaad om even de vloeistoffen te verifiã«ren.

Bij de motorkap

Raadpleeg in het begin dit instructieboekje! Controleer nu, voor een koude motorfiets, het peil betreffende een motorolie, koelvloeistof, remolie, vloeistof wegens een airconditioning, ruitensproeiervloeistof en verschillende zaken die dit instructieboekje vermeld ogen in het hoofdstuk “Voordat u dan ook op toer gaat” oid.

Ervaar tevens even of al die kabels en een accu nog vast zitten, controleer een slangen op schade ofwel verouderde slangklemmen, en voel enigszins ofwel een v-snaren niet opvallend los uithangen of gespleten zijn. Indien daar gedurende nat wederom een snaar piept, laat hem dan door een garage op sensatie leveren en desnoods vervangen, aangezien hij zal dit anders vanzelfsprekend uitgerekend op zondagochtend, midden op een stil landweggetje en in een stromende regen, begeven..

Banden en wielen

Controleer een bandenspanning, de correcte bandenspanning staat in dit instructieboekje vermeld. Let bovendien op de belading, een zwaardere belading vraagt dikwijls een hogere bandenspanning. Doe het indien de banden koud zijn, vlak na dit rijden bestaan een banden immers warmer en is een bandenspanning wat hoger.

Kijk ook of een banden nog voldoende profiel hebben (wettelijk minimaal 1,6 mm, doch ga liever uit met summier 3 mm) en geen beschadigingen beschikken over. Indien jouw een passend sleuteltje hebt, kijk dan ook meteen ofwel een ventielen juist vast uithangen. Denk ook juiste reservewiel!

Ongelijkmatige slijtage met de banden mag duiden op problemen met een wielophanging of uitlijning, ofschoon het verder gedurende dit gewone onderhoud aan het gemakkelijk zou moeten komen. Trilde jouw zend zo irritant tijdens een vorige rit? Laat de wielen dan meteen enigszins balanceren.

Kijk ook een momentje ofwel al die wielmoeren goed vast zitten. Zonder momentsleutel kun jouw ze weliswaar niet met een vereiste kracht vastzetten, doch dit is wel zo makkelijk om te weten dat je onderweg geen wiel kwijt zult raken…

Ramen, ruitenwissers en spiegels

Het regent.Juist zicht is niet slechts aardig, maar ook wel zo betrouwbaar. Maak een ramen over in ieder geval een cabine juist ordelijk bestaan met zowel in- als buitenzijde, en vergewis jouw ervan dat er nauwelijks wasresten of vettigheid op is blijven zitten die bij neerslag voor een waasvorming voorstelling.

Zijn een ruitenwisserbladen onbeschadigd, en mogen ze hun werk echt doen, buiten piepen en haperen?

Een spiegels zijn onontbeerlijk, bestaan ze allemaal enorm, goed gesteld, proper en trillingsvrij? Heb jouw wel afdoend zicht, ofwel mogelijkerwijs een dodehoekspiegel benodigd? Kijk verder meteen ofwel de achteruitrijcamera nog zit en juist vast zit, en maak zorgvuldig het lensje schoon met een zachte (vochtige) doek.

Gas

GaspitWanneer is een gasslang voor de laatste keer vernieuwen? BOVAG adviseert de oranje gasslangen iedere vier jaar te vernieuwen en de groene exemplaren elke twee jaar. Wegens een perfectionisten: er bestaan sinds kort ook RVS slangen, die kunnen nóg langer mee.

De leeftijd is eenvoudig te bepalen, een fabricagedatum staat op een slang. Ouderwets? Gelijk (laten) vernieuwen!

Bestaan een gasflessen gevuld, en beschikken over ze een uitstekende vulling? Werken al die apparaten, die aangaande de gasinstallatie gebruik produceren, naar behoren? Ruik je zo meteen en dan een gaslucht? Laat een gasinstallatie dan gelijk controleren!

Water

Lekkende kraanHetzelfde geldt wegens dit water, is de tank proper, en gevuld? Verrichten de waterpomp en boiler dit verder? Op welke manier zit dit betreffende een aftapkraantjes? Uithangen al die slangen alsnog juist vast, en zie je geen verontreinigingen?

Zorg het jouw al die leidingen en tanks sowieso enige malen ieder jaar zeker juist doorspoelt, en de tank zo mogelijk voor én na iedere (langere) toer, en tijdens de trektocht elke week. En eens genoeg goed schoonmaken betreffende warm mineraalwater en een weinig afwasmiddel kan nauwelijks kwaad vanzelfsprekend. Er zijn tevens specifieke reinigings- en ontsmettingsmiddelen voor een watertank in de handel.

Indien je je camper niet vorstvrij kunt stallen, tap dan een waterleidingen en boiler af voor het gaat vriezen. Tot verluid is er ons levendige markt in reserve onderdelen wegens bevroren boilers..

Verlichting

SpotjesDe verlichting aan zowel binnen- en buitenzijde controleer je allicht breedvoerig vóór vertrek. Vergeet verder de lampjes in het toilet, en boven het keukenblok ook niet! Gedurende jouw toer dien je de gewone voertuigverlichting ook zo meteen en vervolgens te controleren, echt daar een politie ons in het buitenland gaarne op de bon schijnt te zetten voor een defect lampje.

Sanitair

Ook kan het geen kwaad om jouw voorraad vloeistof voor dit chemisch toilet te verifiã«ren, en de tank betreffende spoelwater kun je lekkerder vaak bijvullen dan onverwacht met ons tekort te worden geconfronteerd. Kijk tevens een momentje achter dit serviceluik over dit cassettetoilet, is allemaal nog gangbaar, en schoon?

Badkamer

Hetzelfde geldt vanwege de afvalwatertank en/ofwel faecaliëntank, controleer ook of jouw die nog goed kan legen (op een geschikte plaats allicht!), en leeg de tank sowieso bij terugkomst, wederom op ons geschikte regio.